Herziene versie Routeplanner voor verenigen is uit

Dit artikel is gepubliceerd in VM 2023

Deze herziene versie is aangevuld met nieuwe praktijk- inzichten en wetgeving. De coronaperiode heeft online verenigen een stuk gewoner gemaakt. Digitaal vergaderen maakt afstanden beter overbrugbaar, maar verandert ook de ontmoeting. Nieuwe wetgeving als de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR), de UBO registraties en de AVG leggen formele verplichtingen op aan verenigingsbesturen. Dat zijn regels om rekening mee te houden, maar ook om je niet te veel door te laten afschrikken. En nog meer inzichten: over besturen in crisistijd, over strategie en prioriteit, over lidmaatschap en over de inzet van actieve leden als vrijwilliger.

De Routeplanner van 2023 navigeert je nog steeds naar de juiste bestemming, maar heeft een aantal extra tussenstops en routes. Wil je weten hoe je meer impact maakt, vrijwilligers beter kan betrekken, als bestuur effectiever opereert of hoe je als bureau het beste de vereniging kan ondersteunen? De Routeplanner wijst je de weg!

Een boek voor verenigingsprofessionals en actieve leden, besturen en directies

  • Hoe krijg ik al die gepassioneerde mensen ook in mijn vereniging?
  • Hoe kan ik de ledenraad echt betrekken bij het nieuwe beleid?
    We moeten bewegen naar de toekomst. De leden zien meer hun problemen van vandaag.

Auteurs: Marike Kuperus, Inge Poorthuis, Peter van der Loo, David Wijnperle

Nu hier te bestellen via De Nederlandse Associatie (DNA)