Onderzoek en evaluatie

Kuperus&Co onderzoekt

Ben je als vereniging of stichting op zoek naar een objectieve blik, een betrouwbare analyse een meningspeiling onder de leden? Kuperus&Co kan met gevoel voor de dynamiek in de vereniging en bij stakeholders dit onderzoek voor jouw vereniging of stichting uitvoeren.

Een onderzoek in jouw vereniging

  • Een omgevingsanalyse in de sector en onder de belangrijkste partners.
  • Een onderzoek onder vrijwilligers of juist de niet-actieve leden, waarbij informatie verkregen kan worden om een beleidsadvies te schrijven.
  • Een analyse van de bestuurlijke inrichting door gebruik te maken van de codes goed bestuur en nieuwe verenigingswetgeving.
  • Het maken van een goede SWOT: diagnose van de sterke en zwakke kanten van de organisatie omgezet in prioriteiten en acties.

Kuperus&Co evalueert

Regelmatig evalueren hoe het gaat helpt een vereniging of stichting effectiever de doelen te bereiken. Gedragen focus op de richting van de vereniging. Werken vanuit dezelfde aanpak. Weten waar je elkaar aanvult en wat je als bestuur of ledenraad nog mist aan competenties. Aan de andere kant kunnen niet functionerende procedures, personen of processen maken dat er irritatie ontstaat. De betrokkenheid die zo belangrijk is voor de vereniging of stichting gaat over naar wantrouwen. Het wordt een stuk minder leuk om met elkaar te werken aan je doel. Wat je reden ook is om te evalueren het helpt om dit met een onafhankelijke derden te doen. Iemand die ‘de ‘spiegel’ kan voorhouden. Kuperus&Co doet dit met veel kennis van de dynamiek in verenigingen en stichtingen. In onze visie is een evaluatie altijd gericht op de toekomst. Wat kunnen we leren van hoe het ging en nu gaat, om het beter te doen.

Evaluatie van bestuur, ledenraad, strategie

  • Het begeleiden van een jaarlijkse evaluatie van de samenwerking in een bestuur, ledenraad of Raad van Toezicht.
  • Wat in onze strategie is gelukt en wat niet?
  • Hebben we de juiste opdracht aan ons bureau gegeven en de juiste mensen in dienst?
  • Hoe vinden onze leden dat het gaat? Bereiken we voldoende voor de contributie en inzet die de leden leveren?

Kuperus & Co biedt u

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen

wie zijn wij wat bieden we contact opnemen

Dit zeggen onze klanten over ons

Kuperus & Co heeft ons, in de persoon van Marike Kuperus, geweldig geholpen met het opstellen en concretiseren van ons vrijwilligersbeleid. Haar aanpak was gedegen en deskundig, met een luisterend oor, plezierig in het contact. Het eindresultaat is een stevige en praktische strategie en een mooi pakket aan concrete middelen om de hele vrijwilligersjourney, van binnenhalen tot beëindigen, te kunnen realiseren.

- Wouter Langeveld, Manager Marketing & Communicatie Nierstichting

Inge Poorthuis van Kuperus&Co heeft de NVKC geholpen bij de verdere professionalisering van bureau, bestuur en vereniging. Kuperus&Co bracht ruime ervaring met verenigingen in. Inge zorgde met een frisse blik voor een spiegel en expertise in het proces van verandering. Met name door haar betrokkenheid en hands-on aanpak werd Inge als "eigen" gezien in de vereniging. Dit heeft zeker bijgedragen tot het goede resultaat.

- Marc Elisen