Trainingen en workshops

Kuperus&Co draagt over

Op zoek naar de begeleiding van een studiedag? Wilt u leden meenemen in de strategie? Wilt u meer weten over werven van vrijwilligers? Wij verzorgen inleidingen, workshops, meerdaagse cursussen.

Dagvoorzitter of docent

We kunnen optreden als dagvoorzitter met kennis van het verenigingswerk, als trainer of docent. We hebben beproefde methodes voor besturen, governance, vrijwilligersbeleid, werven van vrijwilligers, projectplannen schrijven.

Interactief

Wij zijn ervaren trainers. Zowel digitaal als fysiek zijn trainingen bij ons interactief met veel aandacht voor de situatie van de deelnemers. De ééndaagse training Verenigingswerk geven we samen met DNA en Ivan Pouwels.

Voor alle groepen in de vereniging

Voor uw organisatie kunnen op vele verenigingsthema’s een maatwerk aanbod maken.

  • Een inleiding bij de start van het congres
  • Een vrijwilligers studiedag voor beroepskrachten die met vrijwilligers werken en het midden moeten houden tussen aansturen en ondersteunen.
  • Een startdag voor nieuwe ledenraadsleden die in hun eigen rol – met reële verwachtingen – op de rijdende trein van de vereniging moeten stappen.
  • De oefencasus voor beroepskrachten die regelmatig leden aan de telefoon hebben.
  • Een conferentie voor al die nieuwe bestuursleden die in uw vereniging een afdeling, sector, provincie gaan besturen.

Kuperus & Co biedt u

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen

wie zijn wij wat bieden we contact opnemen

Dit zeggen onze klanten over ons

Een vereniging heeft kenmerken en doelen waar je niet dagelijks bij stil staat. In de sessies voor ons bestuur en bureau, die Marike begeleidde, hebben we nieuwe inzichten opgedaan en onze inzet voor de leden kunnen aanscherpen. Daarmee hebben we ook gezamenlijk een beter beeld van rollen binnen de vereniging. In onze werkwijze en het jaarplan hebben we dat verder kunnen concretiseren.

- Sander van Waveren

"Frisse aanpak- fijn dat er tussen de cursusmomenten maatwerk mogelijk was. De trainers waren kritisch naar inbreng, positief en inspireerde naar meer dan alleen ledenwerving. De doelgroepsegmentatie gaf een heel nieuwe kijk op doelgroep we wel en niet ‘aan boord’ hebben."

- PCOsupport cursisten

"Waar gaan wij heen als Vrienden van Museon en Omniversum. Hoe de krimpende aanwas van leden in de huidige zwermende stijl van leven een halt toe te roepen en de bakens te verzetten. Met Marike als loods, procesbegeleider en ideeëngenerator zijn wij in het najaar van 2016 op koers gezet naar een stip op de horizon."

- Dick van der Krogt, voorzitter

Zowel met de voorbereiding als op onze ‘toekomstdag” zelf gaf Marike blijk van haar grote kennis en ervaring van de krachtenvelden in complexe verenigingen. Hierdoor is deze dag zeer constructief verlopen en niet verzand in een Poolse Landdag. Haar observaties en de feedback die ze gaf waren opbouwend met zette ons wel aan het denken. Als Le Champion plukken wij daar nog steeds de vruchten van.

- Jacques Loomans, directeur

Marike vertelt op inspirerende wijze wat de ontwikkelingen in verenigingsland zijn en spiegelt goed waar je zelf staat als organisatie. Haar lezing tijdens een van onze kaderdagen werd zeer goed ontvangen. Het nadenken over arrangementen voor verschillende soorten leden was zeer verhelderend.

- Angèle Welting, manager bestuur en verenigingsondersteuning

De training vrijwilligersmanagement die David gaf tijdens onze regiodag is goed bevallen. Het spelen met instrumenten die je inzicht geven in de soorten vrijwilligers en hun motivatie was erg nuttig en ook nog leuk.

- Angèle Welting, manager bestuur en verenigingsondersteuning