Verandering

Kuperus&Co beweegt

De bevlogenheid is er, de missie is echt nog relevant. Er is een gedeelde passie en ambitie…. maar de werkwijze, de activiteiten of de structuur is gaan schuren. Tijd voor innovatie en verandering.

In een vereniging of stichting geeft veranderen extra uitdagingen. Naast beroepskrachten zijn er ook vrijwilligers en leden. Sommige voelen zich vooral eigenaar van wat er nú is. Is er gedeelde urgentie om te veranderen? Wat moet men daarvoor loslaten en wat komt daarvoor in de plaats? Soms is er naast in het bestuur ook besluitvorming nodig in de algemene vergadering of de ledenraad. Op tijd de juiste personen betrekken is belangrijk voor het draagvlak.

Urgentie

Het past niet meer bij nieuwe generaties. De omgeving vraagt andere acties, sneller reageren. Leden vragen een andere manier van benaderen en betrekken. Dit wordt door (bijna) iedereen gezien en gevoeld. Is voor iedereen de urgentie voor de verandering helder?

Loslaten

Loslaten van het vertrouwde is nog niet zo makkelijk. Organisaties met een betrokken achterban zijn niet de makkelijkste veranderaars. De gehechtheid is meestal een kracht, maar bij grotere veranderingen ook een belemmering. Alleen iets afkondigen is niet voldoende. Laat vrijwilligers en leden meedenken en meedoen. Wat moet je loslaten en wat komt daarvoor in de plaats? Veranderen vraagt om urgentie, loslaten van het oude, durven het even niet te weten, creatieve kracht en dan borgen.

Verandering: Op weg naar nieuw

Wij werken aan innovatie en verandering. Ontwerpen nieuwe werkwijzen, nieuwe strategie en veranderen de cultuur. We hebben oog voor de onderstroom aan emoties in elke verandering. We werken vanuit de gedeelde ‘why’ aan de bij de tijdgeest passende ‘how’ en een effectieve ‘what’.

Kuperus&Co kijkt met frisse blik naar wat er kán, en helpt met wat er móet.

Kuperus & Co biedt u

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen

wie zijn wij wat bieden we contact opnemen

Dit zeggen onze klanten over ons

"Werken aan vernieuwing van onze beroepsvereniging met Marike Kuperus en Inge Poorthuis was een bijzondere ervaring. Ze konden duidelijk maken dat we inderdaad als vereniging in zwaar weer zaten, én dat dat een volstrekt normale, overkomelijke en zelfs gezonde situatie was. Die combinatie van erkenning met het normaliseren van de problemen en daarbij de praktische en zeer actieve ondersteuning die zij boden maakten een op zich zwaar traject inspirerend, hanteerbaar en succesvol."

- Bestuur NVL

‘Wij zijn heel erg blij met de manier waarop Marike Kuperus een werkplaats begeleidde bij NVA Integratiewerk in Amersfoort. Samen met drie van onze medewerkers lukte het haar om tot de kern van ons werk te komen en met een voorstel voor een nieuwe aanpak te komen. En dat in maar één week tijd, omdat er een deadline was. Geweldig!’

- Annerieke van der Vegt, Directeur NVA integratiewerk

Marike vertelt op inspirerende wijze wat de ontwikkelingen in verenigingsland zijn en spiegelt goed waar je zelf staat als organisatie. Haar lezing tijdens een van onze kaderdagen werd zeer goed ontvangen. Het nadenken over arrangementen voor verschillende soorten leden was zeer verhelderend.

- Angèle Welting, manager bestuur en verenigingsondersteuning