Wij werken bijvoorbeeld voor...

Referenties

“Wij werken sinds april 2019 met een one-tier board binnen de verenigingsstructuur. Het was goed met elkaar hierover van gedachten te wisselen onder leiding van Marike en Peter tijdens een goed voorbereide en gestructureerde bijeenkomst. Hun kennis van de soms complexe verenigingsdynamiek was daarbij zeer nuttig.”

- Marieke van Schaik, algemeen directeur Rode Kruis Nederland

Kuperus & Co heeft ons, in de persoon van Marike Kuperus, geweldig geholpen met het opstellen en concretiseren van ons vrijwilligersbeleid. Haar aanpak was gedegen en deskundig, met een luisterend oor, plezierig in het contact. Het eindresultaat is een stevige en praktische strategie en een mooi pakket aan concrete middelen om de hele vrijwilligersjourney, van binnenhalen tot beëindigen, te kunnen realiseren.

- Wouter Langeveld, Manager Marketing & Communicatie Nierstichting

‘Wij zijn heel erg blij met de manier waarop Marike Kuperus een werkplaats begeleidde bij NVA Integratiewerk in Amersfoort. Samen met drie van onze medewerkers lukte het haar om tot de kern van ons werk te komen en met een voorstel voor een nieuwe aanpak te komen. En dat in maar één week tijd, omdat er een deadline was. Geweldig!’

- Annerieke van der Vegt, Directeur NVA integratiewerk

Een vereniging heeft kenmerken en doelen waar je niet dagelijks bij stil staat. In de sessies voor ons bestuur en bureau, die Marike begeleidde, hebben we nieuwe inzichten opgedaan en onze inzet voor de leden kunnen aanscherpen. Daarmee hebben we ook gezamenlijk een beter beeld van rollen binnen de vereniging. In onze werkwijze en het jaarplan hebben we dat verder kunnen concretiseren.

- Sander van Waveren

Inge Poorthuis heeft ons als bestuur en directie van de Amsterdamse Coöperatieve Woningvereniging ‘Samenwerking’ als adviseur  bijgestaan in een voor onze coöperatie zeer turbulente periode. Zij heeft zich heel snel ingeleefd in de materie, was verbindend tussen verschillende stakeholders en heeft niet alleen geadviseerd, maar ook keihard gewerkt om voor ons cruciale zaken voor elkaar te krijgen; bijvoorbeeld de voorbereiding van een spannende BALV met maar liefst 750 leden en de verkiezingen van een nieuw bestuur en een gedeeltelijk nieuwe ledenraad. Inge geeft niet snel op, snapt wat er nodig is en pakt klussen voortvarend op. Van harte aanbevolen!

- Rob Mommers, voormalig bestuurslid ACW 'Samenwerking'

Veranderaar en interim directeur Nederlandse Verenging voor Cardiologie (NVVC) - "Zij kwam, zij zag, zij greep in". Een snelle en gedegen analyse. Duidelijke en tactvolle communicatie hierover. Vervolgens daadkrachtig en resultaatgericht verandering ingezet. Daarbij een persoonlijke, adequate begeleiding tijdens implementatie van andere structuur, cultuur en werkwijze. Alle Lof!

- Hans Bosker, voorzitter

Inge Poorthuis van Kuperus&Co heeft de NVKC geholpen bij de verdere professionalisering van bureau, bestuur en vereniging. Kuperus&Co bracht ruime ervaring met verenigingen in. Inge zorgde met een frisse blik voor een spiegel en expertise in het proces van verandering. Met name door haar betrokkenheid en hands-on aanpak werd Inge als "eigen" gezien in de vereniging. Dit heeft zeker bijgedragen tot het goede resultaat.

- Marc Elisen

"Frisse aanpak- fijn dat er tussen de cursusmomenten maatwerk mogelijk was. De trainers waren kritisch naar inbreng, positief en inspireerde naar meer dan alleen ledenwerving. De doelgroepsegmentatie gaf een heel nieuwe kijk op doelgroep we wel en niet ‘aan boord’ hebben."

- PCOsupport cursisten

"Waar gaan wij heen als Vrienden van Museon en Omniversum. Hoe de krimpende aanwas van leden in de huidige zwermende stijl van leven een halt toe te roepen en de bakens te verzetten. Met Marike als loods, procesbegeleider en ideeëngenerator zijn wij in het najaar van 2016 op koers gezet naar een stip op de horizon."

- Dick van der Krogt, voorzitter

Zowel met de voorbereiding als op onze ‘toekomstdag” zelf gaf Marike blijk van haar grote kennis en ervaring van de krachtenvelden in complexe verenigingen. Hierdoor is deze dag zeer constructief verlopen en niet verzand in een Poolse Landdag. Haar observaties en de feedback die ze gaf waren opbouwend met zette ons wel aan het denken. Als Le Champion plukken wij daar nog steeds de vruchten van.

- Jacques Loomans, directeur

Kuperus & Co hielp ons een eigen hernieuwde visie ontdekken en heeft ons begeleid naar de implementatie en uitwerking van een vernieuwde missie en verenigingsstructuur

- Inge van der Mast - Veenendaal, voorzitter

Marike vertelt op inspirerende wijze wat de ontwikkelingen in verenigingsland zijn en spiegelt goed waar je zelf staat als organisatie. Haar lezing tijdens een van onze kaderdagen werd zeer goed ontvangen. Het nadenken over arrangementen voor verschillende soorten leden was zeer verhelderend.

- Angèle Welting, manager bestuur en verenigingsondersteuning

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen

wie zijn wij wat bieden we contact opnemen