Organiseren van uitvoeren

Passie, ambitie en haalbaarheid

De kracht van de vereniging is de synergie: Je werkt met elkaar aan de gedeelde missie. Iedereen doet een stukje en samen komt het ideaal in beeld. Dat iedereen hetzelfde doel heeft betekent niet dat iedereen ook hetzelfde beeld heeft over de uitvoering.

Taakverdelen, vrijwillig én betaald

De uitdaging is prioriteren en het loslaten zodat ieder zijn rol kan pakken. De uitvoering in een vereniging of stichting organiseer je anders afhankelijk van de omvang en financiële draagkracht van de organisatie.

Een vereniging of stichting begint bij oprichting vaak met alleen vrijwillige inzet. Als de vereniging of stichting zich verder ontwikkelt worden beroepskrachten aangenomen of werkzaamheden uitbesteed. Vraagstukken bij het organiseren van de uitvoering zijn:

Bij dit soort vraagstukken biedt Kuperus&Co ondersteuning. In sessies met bestuur, bureau of vrijwilligers werken aan het organiseren van de uitvoering. Meedenken over de structuur in de verenging of stichting. Het uitwerken van een vrijwilligersbeleid. Of interim inspringen daar waar nodig.

Waarvoor kunt u bij Kuperus&Co terecht?

  • Wat is de opdracht aan het verenigingsbureau? Is dit met name financiële en ledenadministratie, het verzorgen van de nieuwsbrief en/of ook beleidsvoorstellen?
  • Wat voor beroepskrachten zoeken wij eigenlijk?
  • We hebben betrokken vrijwilligers maar die gaan (teveel) hun eigen weg, hoe kunnen we gemotiveerd samen aan hetzelfde werken?
  • Hoe verdeel je het werk efficiënt in een vereniging met werkgroepen,  commissies, bestuur en bureau?
  • We hebben beperkte mensen en middelen:
    hoe bereiken we onze missie?
  • Onze directeur, verenigingsmanager of vrijwilligerscoördinator is tijdelijk weggevallen en we hebben nu iemand nodig!

Kuperus & Co biedt u

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen

wie zijn wij wat bieden we contact opnemen

Dit zeggen onze klanten over ons

"Werken aan vernieuwing van onze beroepsvereniging met Marike Kuperus en Inge Poorthuis was een bijzondere ervaring. Ze konden duidelijk maken dat we inderdaad als vereniging in zwaar weer zaten, én dat dat een volstrekt normale, overkomelijke en zelfs gezonde situatie was. Die combinatie van erkenning met het normaliseren van de problemen en daarbij de praktische en zeer actieve ondersteuning die zij boden maakten een op zich zwaar traject inspirerend, hanteerbaar en succesvol."

- Bestuur NVL

Inge Poorthuis heeft ons als bestuur en directie van de Amsterdamse Coöperatieve Woningvereniging ‘Samenwerking’ als adviseur  bijgestaan in een voor onze coöperatie zeer turbulente periode. Zij heeft zich heel snel ingeleefd in de materie, was verbindend tussen verschillende stakeholders en heeft niet alleen geadviseerd, maar ook keihard gewerkt om voor ons cruciale zaken voor elkaar te krijgen; bijvoorbeeld de voorbereiding van een spannende BALV met maar liefst 750 leden en de verkiezingen van een nieuw bestuur en een gedeeltelijk nieuwe ledenraad. Inge geeft niet snel op, snapt wat er nodig is en pakt klussen voortvarend op. Van harte aanbevolen!

- Rob Mommers, voormalig bestuurslid ACW 'Samenwerking'

Veranderaar en interim directeur Nederlandse Verenging voor Cardiologie (NVVC) - "Zij kwam, zij zag, zij greep in". Een snelle en gedegen analyse. Duidelijke en tactvolle communicatie hierover. Vervolgens daadkrachtig en resultaatgericht verandering ingezet. Daarbij een persoonlijke, adequate begeleiding tijdens implementatie van andere structuur, cultuur en werkwijze. Alle Lof!

- Hans Bosker, voorzitter

Inge Poorthuis van Kuperus&Co heeft de NVKC geholpen bij de verdere professionalisering van bureau, bestuur en vereniging. Kuperus&Co bracht ruime ervaring met verenigingen in. Inge zorgde met een frisse blik voor een spiegel en expertise in het proces van verandering. Met name door haar betrokkenheid en hands-on aanpak werd Inge als "eigen" gezien in de vereniging. Dit heeft zeker bijgedragen tot het goede resultaat.

- Marc Elisen

Kuperus & Co hielp ons een eigen hernieuwde visie ontdekken en heeft ons begeleid naar de implementatie en uitwerking van een vernieuwde missie en verenigingsstructuur

- Inge van der Mast - Veenendaal, voorzitter