Advies

Kuperus & Co adviseert…

Advies kan mondeling in een middag meedenken. Het kan ook in de vorm van een rapportage na een onderzoek onder leden, medewerkers of stakeholders. Het is altijd gebaseerd op wat we horen, meegemaakt hebben en wat we denken dat bij uw vraag aansluit.

Kort of lang

We doen onze rapportage het liefst in een makkelijk leesbare powerpoint met veel visuele elementen. Maar als u liever een uitgebreider adviesrapport hebt, dan kan dat ook.

Waar adviseren we over?

  • Nieuwe leden en een nieuwe generatie in de achterban
  • Strategie en inspelen op een veranderende omgeving
  • Vernieuwen verenigingsdemocratie
  • Inrichten van een secretariaat of verenigingsbureau
  • Soepel samenwerken van vrijwilligers en beroepskrachten
  • Vinden van bestuursleden
    (en waarom meer niet altijd nodig is)
  • Veranderen van statuten en reglementen

….over alle aspecten van verenigen

We hebben expertise in huis op het gebied van innovatie, strategie-ontwikkeling, communicatie en verandermanagement.

We betrekken de mensen die het raakt erbij en werken vanuit de kracht van de vereniging. Via creatieve oplossingen houden we de vaart er in.

Kuperus & Co biedt u

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen

wie zijn wij wat bieden we contact opnemen

Dit zeggen onze klanten over ons

"Werken aan vernieuwing van onze beroepsvereniging met Marike Kuperus en Inge Poorthuis was een bijzondere ervaring. Ze konden duidelijk maken dat we inderdaad als vereniging in zwaar weer zaten, én dat dat een volstrekt normale, overkomelijke en zelfs gezonde situatie was. Die combinatie van erkenning met het normaliseren van de problemen en daarbij de praktische en zeer actieve ondersteuning die zij boden maakten een op zich zwaar traject inspirerend, hanteerbaar en succesvol."

- Bestuur NVL

“Wij werken sinds april 2019 met een one-tier board binnen de verenigingsstructuur. Het was goed met elkaar hierover van gedachten te wisselen onder leiding van Marike en Peter tijdens een goed voorbereide en gestructureerde bijeenkomst. Hun kennis van de soms complexe verenigingsdynamiek was daarbij zeer nuttig.”

- Marieke van Schaik, algemeen directeur Rode Kruis Nederland

Kuperus & Co heeft ons, in de persoon van Marike Kuperus, geweldig geholpen met het opstellen en concretiseren van ons vrijwilligersbeleid. Haar aanpak was gedegen en deskundig, met een luisterend oor, plezierig in het contact. Het eindresultaat is een stevige en praktische strategie en een mooi pakket aan concrete middelen om de hele vrijwilligersjourney, van binnenhalen tot beëindigen, te kunnen realiseren.

- Wouter Langeveld, Manager Marketing & Communicatie Nierstichting

‘Wij zijn heel erg blij met de manier waarop Marike Kuperus een werkplaats begeleidde bij NVA Integratiewerk in Amersfoort. Samen met drie van onze medewerkers lukte het haar om tot de kern van ons werk te komen en met een voorstel voor een nieuwe aanpak te komen. En dat in maar één week tijd, omdat er een deadline was. Geweldig!’

- Annerieke van der Vegt, Directeur NVA integratiewerk

Kuperus & Co hielp ons een eigen hernieuwde visie ontdekken en heeft ons begeleid naar de implementatie en uitwerking van een vernieuwde missie en verenigingsstructuur

- Inge van der Mast - Veenendaal, voorzitter

Marike vertelt op inspirerende wijze wat de ontwikkelingen in verenigingsland zijn en spiegelt goed waar je zelf staat als organisatie. Haar lezing tijdens een van onze kaderdagen werd zeer goed ontvangen. Het nadenken over arrangementen voor verschillende soorten leden was zeer verhelderend.

- Angèle Welting, manager bestuur en verenigingsondersteuning