Verandering

Kuperus&Co beweegt

De bevlogenheid is er, de missie is echt nog relevant. Er is een gedeelde passie of ambitie…. maar de werkwijze, de activiteiten of de structuur is gaan schuren.

Urgentie

Het past niet meer bij nieuwe generaties. De omgeving vraagt andere acties, sneller reageren. Leden vragen een andere manier van benaderen en betrekken.

Loslaten

Loslaten van het vertrouwde is nog niet zo makkelijk. Organisaties met een betrokken achterban zijn niet de makkelijkste veranderaars. De gehechtheid is meestal een kracht, maar bij grotere veranderingen ook een belemmering. Alleen iets afkondigen is niet voldoende. Veranderen vraagt om urgentie, loslaten van het oude, durven het even niet te weten, creatieve kracht en dan borgen.

Op weg naar nieuw

Wij ontwerpen nieuwe werkwijzen. We hebben oog voor de onderstroom aan emoties in elke verandering. We werken vanuit de gedeelde ‘why’ aan de bij de tijdgeest passende ‘how’ en een effectieve ‘what’.

Kuperus&Co kijkt met frisse blik naar wat er kán, en helpt met wat er móet.

Kuperus & Co biedt u

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat wij voor uw vereniging kunnen betekenen

wie zijn wij wat bieden we contact opnemen

Dit zeggen onze klanten over ons

"Werken aan vernieuwing van onze beroepsvereniging met Marike Kuperus en Inge Poorthuis was een bijzondere ervaring. Ze konden duidelijk maken dat we inderdaad als vereniging in zwaar weer zaten, én dat dat een volstrekt normale, overkomelijke en zelfs gezonde situatie was. Die combinatie van erkenning met het normaliseren van de problemen en daarbij de praktische en zeer actieve ondersteuning die zij boden maakten een op zich zwaar traject inspirerend, hanteerbaar en succesvol."

- Bestuur NVL

‘Wij zijn heel erg blij met de manier waarop Marike Kuperus een werkplaats begeleidde bij NVA Integratiewerk in Amersfoort. Samen met drie van onze medewerkers lukte het haar om tot de kern van ons werk te komen en met een voorstel voor een nieuwe aanpak te komen. En dat in maar één week tijd, omdat er een deadline was. Geweldig!’

- Annerieke van der Vegt, Directeur NVA integratiewerk

Marike vertelt op inspirerende wijze wat de ontwikkelingen in verenigingsland zijn en spiegelt goed waar je zelf staat als organisatie. Haar lezing tijdens een van onze kaderdagen werd zeer goed ontvangen. Het nadenken over arrangementen voor verschillende soorten leden was zeer verhelderend.

- Angèle Welting, manager bestuur en verenigingsondersteuning